Nagypataki karácsony

Idén rövid, de szép kis karácsonyi műsorral készültek a nagypataki gyerekek az ünnepekre. Nem volt titok, hogy Karácsonyra ajándékot fognap kapni, hisz az ajándékozás már hagyománnyá vált.
Közösen elhatároztuk,melyik karácsonyi énekeket és verseket fogjuk megtanulni és a szülőknek előadni.

Mivel a délutáni oktatási helyszín elég kicsi, viszont idén az állami iskolában kaptunk egy nagy osztálytermet, úgy döntöttem, hogy az iskolai magyar kabinetben fogjuk tartani az előadást.
Kis műsorunkra elhívtuk az igazgató nénit is, aki nagyon örült a meghívásnak, és megígérte, hogy el is fog jönni. Ez a hír lázba hozta a gyerekeket, még nagyobb odaadással gyakoroltak, nehogy felsüljenek az igazgató néni előtt.

Az előadás napján, december 21-én a szülők már a kitűzött időpont előtt egy órával el kezdtek szállingózni. Utána a gyerekek is megjelentek, egy részük népviseletben. Végül megjött az igazgató néni is, egy tanítónéni társaságában. Nagy volt az izgalom, lámpaláz, de ennek ellenére sikerült elénekelni és elszavalni hibátlanul minden éneket és verset.

Előadásunk nagy sikert aratott, a szülők megtapsolták a gyerekeket, az igazgató néni pedig megdicsérte őket. Nagyon jó volt hallani, amikor bátorította a gyerekeket arra, hogy tanuljanak magyarul, mert minél több nyelvet tudnak, annál jobban fognak majd boldogulni az életben.
Ezután sor került a gyerekek által leginkább várt részre, az ajándékozásra. Egyes gyerekek a keresztszüleiktől is kaptak Karácsonyra csomagot, ezúttal is köszönjük a figyelmességüket. De a keresztszülők nélküli gyerekek sem maradtak ajándékok nélkül, hisz a „magyar iskola angyala” mindenkire gondolt. Természetesen, mint ahogy az már jó előre meg volt beszélve, mindenki érdem szerint kapott ajándékot. Mindenki boldog volt és elégedett.

A karácsonyi csomagba valót a skóciai Blythwood karitatív szervezet és a nagypataki falugazda, Maczó Balázs gyűjtötték össze. Ezúttal is köszönt áldozatos munkájukért.

Orbán Attila

2010.12.30

<<<