Együtt könnyebb!

Amióta megbíztak a szociális feladatok végzésével a KEMCSE-ben azon foglalatoskodom hogy minden Moldvai magyar iskolában legyen elsősegély doboz.
A feladat sokkal nehezebbnek bizonyult mint gondoltam. Szabványok, előírások, szabályok mellett az anyagi része tűnt a legnehezebbnek. Mindig valami másra kellett a pénz.
Egy délelőtt viszont megtörtént a csoda. Jött egy telefon s vonal végén Nagy Bandor jelentkezett azzal a szándékkal hogy segíteni akar a Csángó gyerekeken. Kérdezte hogy mire lenne a legnagyobb szükségünk. Félve mertem említeni az elsősegély dobozokat hiszen sok pénzről beszélünk. Ez a fantasztikus fiatal ember még aznap visszahívott hogy megvan a pénz rá s személyesen szeretnék kivinni Moldvába.
A pénz egyik felét a JUVENÁLIS EGYESÜLET adományozta Nagy Bandor és Veres Juca közreműködésével. Ez az egyesület sokat segít a hátrányos helyzetű gyermekeken s támogatja a gyermekek sportolási lehetőségeiket is.
A pénz másik fele Hollandiából jött s szintén egy sporttal kapcsolatos egyesülettől s e két csoport szoros kapcsolatban áll egymással a KORFBALL révén.
A közös ügy érdekében összefogtak s együtt elég pénzt gyűjtöttek a cél megvalósításához.
HENK JONGSTRA vezetésével, a szülei emlékére rendezett összejövetelen 1500 eurót
kalapoztak össze a dobozokra. Megvásárolták őket s nyolcan elindultak a nagy kalandra Moldvába.
Egy egész napig tartott az út odáig, s a házigazdák egy finom vacsorával várták őket.
Azt követte az adomány átadása majd egy jó kis beszélgetés. Köszönjük az MCSMSZ szívélyes vendéglátását s Szakács Károly segítségét. Rövid alvás után másnap indultak haza, fáradtan de fantasztikus élményekkel s abban reményben hogy máskor is visszatérnek.
Hát nem csodálatos hogy vannak még ilyen remek emberek aki nemzetiségüktől függetlenül összefognak s közösen segítenek azoknak akiknek szükségük van rá.
Köszönjük a Keresztszülők Egyesülete nevében, biztosan fenn tartjuk a kapcsolatot, s talán egyszer a jövőben szervezünk együtt egy sporttábort.
Támogatók: Hollandia:
HENK JONGSTRA, FREEK JONGSTRA, HENNIE JONGSTRA, TRIJNTJE JANSEN, BERTHUS
Magyarország:
JUVENALIS EGYESÜLET - VERES JUCA, NAGY BANDOR, NAGY ERZSÉBET

Hálás köszönet
Jolanda Willemse
KEMCSE Alelnök – Szociális felelős

2011.09.05.

<<<