Pusztinai tanítványom, Kovács (Feraru) Krisztián nyerte a XIX. Hajnal Akar Lenni népdaléneklési versenyt Szatmárnémetiben

A Szent-Györgyi Albert Társaság, a Dinu Lipatti Filharmónia, a Romániai Magyar Dalosszövetség, a Szatmárnémeti MADISZ, a szatmárnémeti Szentlélek plébánia, a Szatmárnémeti–Németi Református Egyházközség, az Ady Endre Társaság, a KÓTA, Magyar Kórusok Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége, megrendezte 2009. október 23 – 25 között Szatmárnémetiben a XIX. Hajnal Akar Lenni népdaléneklési versenyt, (HAL) a világon bárhol élő magyar, nem hivatásos népdalénekesek számára.

A versenyen fellépők a KÓTA XV. Országos Népzenei Minősítését is megkapták a szakmai bírálóktól. A minősítések az elődöntősöknek térségi szintű (azaz Megfelelt, Dicséretes, Kiváló) a döntőbe jutott énekeseknek országos szintű (Bronz, Ezüst, Arany, Arany Páva). A zsűri hasznos szakmai tanácsokkal látta el a fellépőket. Az Arany Páva minősítést elérőket a KÓTA meghívta az Országos Arany Pávás Népzenei Gálára, ahol a legjobbak Arany Páva nagydíjban részesülnek!

Az idén is Pusztinából 5 tanítványomat (Kovács Krisztiánt, Kovács Gábort, Tamás Júlia Roxánát, Bortos Andreát, Tímár Andrea Karinát) és Klézséről Botezátu Izabellát, Külsőrekecsinből Dobos Liliana Rózsát, Kostelekről Győrgyice Líviát kísértem a versenyre.

Nagyon boldog voltam, mikor mind az 5 pusztinai tanítványom bejutott a döntőbe nagy pontszámokkal.

A végeredmény felemelő volt a pusztinaiak számára, mikor az 52 versenyzoból, Krisztián első díjat és Arany páva minősítést kapott, Tamás Júlia Roxána 5, Bortos Andrea 6, Kovács Gábor 8. és Arany páva minősítésben részesültek, Tímár Andrea Karina pedig 10. helyezésben és Arany minősítésben részesült.

Nagy eredmény számomra!!

 

Nyisztor Ilona, felkészítő tanár

 

 2009.10.28.

<<<

A Népzenei, zenei és művészeti hírek (Dr. Gerzanics Magdolna rovata) honlap beszámolója az eseményről.